Brunch

May 7, 2017




Kutsuin (vuokraemännän ulkomaanmatkan kunniaksi) pari kaveria brunssille. Kun nyt kerran oli koko keittiö omassa käytössä. Tyytyväisen ruokailijan haltioituneita ilmeitä tarkkaillessa ei parane kuin taputtaa itseään olalle onnistuneista kokeiluista.

Yllättävänkin hyväksi osoittautui kuvan galette. Pohja tuli tehtyä löytämääni vegaanisen omenastruudelin reseptiä mukaillen spelttijauhoista, oliiviöljystä ja omenaviinietikasta. Sekaan vettä ja ripaus ruususuolaa. Täytteeksi tomaattia ja uunissa paahdettua kesäkurpitsaa. Koko komeuden päälle kaadetaan kaurakermasta ja -jugurtista tehty, valkosipulilla ja yrteillä maustettu seos. Lopuksi taitellaan taikina piirakan päälle ja lykätään galette uuniin. 

Tavan mukaan jäävät tarkemmat määrät arvoitukseksi, mittoja tai munakelloa kun ei tästä huushollista edes löydy.

Galetten kaverina oli tarjolla muutakin hyvää. Sitruunaisia, hasselpähkinäisiä raakaneliöitä. Kookospannacottaa mangolla. Banaanista pyöräytettyjä, kanelilla, kardemummalla ja taatelilla makeutettuja kierteitä. 

Edellisiltana vaivatun oliivileipätaikinan uuniin lykkäämisellä sain asuntoon vastustamattoman vastaleivotun leivän tuoksun. Bon appetit!

// Today I had two friends over for a brunch. Judging by the looks of what the other one of the guests described as her "food faces", she was extremely pleased with what she was having. I suppose patting myself on the shoulder is in order.

The galette was surprisingly good (that is, it was VERY good). The crust I made by altering a vegan apfelstrudel crust recipe I found online - with spelt flour, water, apple cider vinegar, olive oil and rose salt. For the filling I went for tomatoes and baked zucchini, topping it all with a mixture of oat cream and -yogurt, fresh garlic and herbs.

Sorry, I never write down any measures as I tend to cook intuitively. Not that we have any measuring equipment in this apartment anyway.

In addition to that galette, I also served other goodies. Lemon, hazelnut raw bites. Coconut pannacotta with mango. Banana "cinnabuns" - that is, rolled banana with date, cinnamon and cardamom filling.

I prepared the olive bread yesterday so that this morning I only had to push it to the oven. A welcoming smell of freshly baked bread - bon appetit!

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne